CriuleniEducaţie

Engleza, ACCESSibilă şi la Criuleni

Optsprezece elevi din raionul Criuleni au câştigat burse de studiere a limbii engleze, oferite de către Ambasada Statelor Unite la Chişinău, în cadrul Programului “English Access Microscholarship Program”. Programul oferă posibilitatea elevilor să studieze intensiv limba engleză, pe parcursul a 15 luni, câte 5 ore săptămânal, şi să cunoască mai detaliat cultura şi societatea Statelor Unite.

Sâmbătă, 4 februarie, la liceul din Criuleni, s-a dat start cursului, iar elevii selectaţi au primit certificatele de bun venit de la reprezentantul Ambasadei, Sergiu Cotorobai.

IMG_4712
O parte din participanţii selectaţi.

Echipa de profesori, care va facilita cursul, este compusă din profesoarele de engelză de la LT “B. Dânga”, Svetlana Roibu şi Tatiana Sclifos, eleva Alesia Stahi, care are funcţia de asistentă de proiect, şi Alina Axinte, selectată în calitate de lider de echipă.

Svetlana Roibu a menţionat că şi profesorii implicaţi în predarea cursului au fost selectaţi în baza interviurilor, conform principiilor – motivarea pentru participare, creativitatea, dragostea faţă de limba engleză şi dorinţa de a fi activ şi a lucra în echipă.

– Echipa selectată va studia în cadrul cursului de două ori pe săptămână, luni şi sâmbătă, după un orar şi teme stabilite pentru o lună înainte de către coordonatorul proiectului – Academia de Inovare şi Schimbare prin Educaţie. Pe parcursul săptămânii, elevii vor studia nemijlocit limba engleză, civilizaţia americană, se vor implica în acţiuni comunitare şi vor mai participa la clubul de engleză – aplicarea abilităţilor în practică. După 15 luni de studiu, elevii vor susţine o evaluare şi vor primi un certificat despre nivelul lor de limbă engleză. În grup s-au înscris 14 elevi ai Liceului, şi patru elevi ai altor instituţii de învăţământ din raion, – a precizat Svetlana Roibu.

Alesia Stahi, asistentă de proiect, referindu-se la avantajele cursului, a menţionat că studiile sunt gratuite pentru elevii selectaţi, că toţi copiii vor avea posibilitatea să înveţe limba engleză în volum mai mare decât prevede programa şcolară. Un alt avantaj ar fi faptul că elevii vor primi gratuit câte un set de manuale şi vor mai mai fi implicaţi, pe lângă studierea limbii engleze, în acţiuni comunitare care dezvoltă personalitatea şi aptitudinile sociale ale acestora, dar şi vor mai aplica în practică aptitudinile lingvistice.

IMG_4706
Echipa de profesori şi asistenţi (de la stânga la dreapta): Tatiana Sclifos, Svetlana Roibu, Sergiu Cotorobai, reprezentantul Ambasadei SUA, Alesia Stahi şi Alina Axinte.

La ceremonia de deschidere a cursului au participat şi voluntarii Corpului Păcii al SUA, detaşaţi la Criuleni – Rebecca Lehman şi Chris Flowers. După cum ne-a spus Rebecca, voluntarii s-au implicat în desfăşurarea interviurilor de selectare a participanţilor şi mentorilor, şi, probabil, se vor mai implica înm activităţile organizate ulterior. Pentru participanţii la curs, însă, voluntarii au pregătit un salut, care a fost transmis elevilor de către voluntarii SUA, originari din statul Carolina de Nord, care au lucrat vreodată în Republica Moldova.

Proiectul se desfăşoară în patru raioane din Republica Moldova, inclusiv Criuleni. Tot sâmbătă, grupul de elevi a avut şi primele lecţii, conform programului stabilit. Lecţiile se vor desfăşura în LT „B. Dânga”.

S. Cernov

În imagine: echipa de elevi care va studia; echipa de profesori şi asistenţi.

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button