Elevii nu-şi mai doresc note mari la BAC, important e să fie trecătoare

Vineri, 27 iunie, o mare parte dintre elevi au venit de dimineață împreuna cu parinții sau prietenii la centrele de bacalaureat să-și vadă rodul muncii celor 12 ani de studii. Cu toate că nu au luat note foarte mari, absolvenții au rămas multumiți că au luat măcar note trecatoare.

În acest an pe lângă came-rele de monitorizare video, elevii au fost verificați și cu detectorul de metale atât la începutul examenului, cât și în timpul desfașurarii lui.

Datele preliminare arată că rata de promovare a bacalaureatului este de 86%. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de către Vladimir Soltanici, şeful Direcţiei Educaţie Criuleni, cele mai rele rezultate au fost înregistrate la matematica – circa 22% note negative din 148 candidaţi cu profil real; la limba straină (lb. engleză)  – 24 note negative din 177 lucrări scrise – circa 14%; la franceză – 32 note negative din 188; la limba de instruire – 46 candidați din 360 nu au susținut examenul.

La disciplina solicitată elevii s-au descurcat mai bine: la istorie din 226 elevi doar 15 nu au susținut. Dintre cei 314, care au ales geografia, 50 candidați nu au reușit să ia o notă trecatoare. Cel mai prost rezultat s-a înregistrat la Balțata la limba germană – din 13 lucrari 6 au fost notate  negativ, aproximativ 46%.

Au fost depuse 446 cereri de contestare, rezultatele cărora vor fi făcute publice la începutul săptamânii următoare.

Candidații, care nu au promovat una sau mai multe discipline, au șansa de a se înscrie în sesiunea suplimentară de examen, preconizată pentru  perioada 16-23 iulie 2014. Pentru aceasta elevii urmează să meargă la centrul de bacalaureat să depună o cerere în scris în zilele de 7 și 8 iulie. Lista centrelor de bac în care elevii vor susține examenul în sensiunea suplimentară va fi anunțată în perioada premergătoare sesiunii suplimentare.

Pentru a lua o notă de trecere în sesiunea din acest an candidații au fost nevoiți să ofere raspunsuri corecte la cel puțin 25% din subiectele din test.

Rezultatele finale ale sesiunii de examen 2014 vor fi făcute publice abia după sesiunea suplimentară.

Veronica Arhirii, stagiară

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *