Echipa «Echlipsa», Corjova – deținătoarea Cupei ARF Criuleni

Echipa de fotbal «Echlipsa» din satul Corjova a devenit pentru prima dată deținătoarea trofeului «Cupa ARF Criuleni», ediția 2015. Fotbaliștii au fost decorați cu Diploma de gradul I, medalii și o Cupă .

DSC_1976

Cupa ARF Criuleni – în mâinile căpitanului echipei «Eclipsa» Corjova, Ion Afteni

Meciul final între echipele «Echlipsa», Corjova și «Nistru», Boșcana a avut loc duminica trecută, 22 noiembrie, pe stadionul raional din Criuleni. Pentru a urmări meciul la Criuleni au sosit amatori de fotbal din Corjova, Boșcana, Cimișeni, Slobozia-Dușca, Onițcani și alte localități.

La ora 12.00 arbitrul de centru, Victor Gheciu, a fluierat începutul meciului. Fotbaliștii din Boșcana, îmbrăcați în maiouri verzi, din primele minute au pornit să atace porțile adversarilor. Echipa din Corjova, însă, se apăra cu prudență. Fundașii, îndată ce recuperau balonul, porneau în contra-atac. Și unii, și alții jucau cu multă străduință și prudență.

La un moment, fotbaliştii în maiouri roșii ai echipei Corjova pătrund în careul adversarilor și atacantul Pavel Chiriac, folosindu-se de greșeala portarului, trimite balonul în plasă – 1:0. Cei de la Boșcana încearcă să egaleze scorul, însă, portarul echipei Corjova, Anatol Gore, nu era de învins.

În repriza a doua fotbaliștii din Boșcana, susținuți de un grup de suporteri, tot mai des înaintează spre poarta adversarilor. Timp pentru a egala scorul a fost destul, însă, fotbaliștii comiteau multe greșeli. Balonul, recuperat de fundașii echipei Corjova, imediat era trimis mai departe de careul portarului. Timpul reprizei a doua se scurgea ca apa în nisip. Fotbaliștii echipei Boșcana se grăbeau, se enerveau și comiteau greșeală după greşeală. Cei de la Corjova nu se grăbeau, jucau atent în apărare, iar baloanele aruncate pe sus în careul mic erau prinse de portarul Anatol Gore, care a fost unul dintre cei mai buni în echipa Corjova. Peste puțin timp a răsunat fluerul final. Gata, fotbaliștii echipei din Corjova se felicitau unul pe altul cu victoria în finală.

A urmat ceremonia de premiere. Iurie Andriuța, președintele raionului Criuleni, le-a mulțumit băieţilor pentru fotbalul frumos demonstrat în finală, dorindu-le ambelor echipe noi victorii pe viitor. Mircea Cojocaru, șeful Departamentului Protocol Administrativ al Federației Moldovenești de Fotbal a înmânat Asociației Raionale de Fotbal Criuleni un set de mingi pentru dezvoltarea fotbalului în localitățile raionului. Alexandru Golban, discipolul Școlii Sportive Criuleni, fost jucător al echipei naționale de fotbal, i-a felicitat pe fotbaliști pentru joc, dorindu-le să se perfecționeze pe viitor pentru a apăra culorile echipei nationale de fotbal amator. Vitalie Onică, președintele ARF Criuleni, a înmânat echipelor Boșcana, Cimișeni și Criuleni mingi noi de fotbal.

DSC_1985

Echipa de fotbal «Eclipsa», Corjova, şi conducerea raionului Criuleni

În continuare a avut loc decorarea pe nominalizări. Cel mai bun portar al turneului a fost numit Anatol Gore de la echipa «Eclipsa», Corjova, cel mai bun fundaș – Andrian Șerbușca de la echipa «Nistru», Boșcana, cel mai bun mijlocaș -  Andrei Patrașco, de la FC Slobozia-Dușca,  cel mai bun atacant  – Leonid Marușceac, de la echipa din Cimișeni, cel mai bun golgheter – Leonid Podlesnov de la echipa «Nistru»,  Boșcana, cel mai vârstnic fotbalist – Leonid Câșlari (46 ani) de la echipa din Onițcani. Cei mai activi arbitri au fost  desemnaţi Andrei Fărguța și Oleg Filimin. Toți au fost menționați din partea ARF Criuleni cu suvenire originale și mingi.

A urmat ceremonia de premiere a echipelor finaliste. Oleg Ogor, vice-președintele raionului Criuleni, a înmânat echipei Boșcana Diploma de gradul II, și medalii. Iurie Andriuța, președintele raionului, a decorat echipa Corjova cu Diploma de gradul I, medalii și Cupa ARF Criuleni.

Valeriu TURTA

Foto de autor 

 

Imagine reprezentativă: Un moment de joc la poarta apărată de cel mai bun portar – Anatol Gore, de la echipa Corjova.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *