Echipa din Zăicana acumulează 3 puncte valoroase

Echipa de fotbal din satul Zăicana în etapa VII (duminică, 21 iunue) a învins în deplasare formația Boșcana, campioana raionului Criuleni  în anul trecut, iar duminica trecută , 28 iunie, jucând tot în deplasare, a învins echipa din Mășcăuti cu 4-1 și acumulând 13 puncte sa instalat pe locul II din clasament.

DSC_4570

Duminică, 21 iunie, pe stadionul din Boșcana a avut loc meciul etapei a VII a Campionatului raional de fotbal între echipa locală și formația din satul Zăicana. În centru satului s-au adunat o mulțime de suporteri pentru a susține echipa, însă mare le-a fost dezamăgirea. Fotbaliștii din Zăicana au venit în Boșcana cu scopul de a învinge, și au reușit.

Înainte de a începe meciul arbitrii Victor Savva, Petru Oleinic și Nicolae Batijanschi au atras atenția fotbaliștilor ambelor echipe ca ei să joace fotbal fără a se trauma unii pe alții. Din primele minute oaspeții au organizat câteva atacuri pe ambele aripi ale terenului de fotbal, și la un moment reușesc să trimită balonul în poarta apărată de Marcel Moscul – 1:0. S-a evidențiat atacantul Alexandru Colța. Fotbaliștii din Zăicana au continuat să forțeze poarta adversarilor. Cu mult avânt joacă Dumitru Melinte (căpitanul echipei), Alexandru Buzdugan, Ion Hâncu, care cu șuturi puternice trimeteau balonul spre poartă. La un moment apărarea gazdelor greșește și același Alexandru Colța reușește să mai bată un gol – 2:0.

În repriza a doua fotbaliștii ambelor echipe joacă foarte agresiv, uneori dur. Arbitrul în teren Victor Savva atenționează jucătorii să fie mai atenți, să joace fără a faulta. La un moment spiritele pe terenul de fotbal se calmează. Balonul trimis de cineva spre poarta apărată de Anatol Sîrbu lovește bara și portarul, aruncându-se după el, reușește să-l rețină pe linia porții. Ce ocazie de a bate gol! După aceasta oaspeții comit un fault în apropierea careului. Jucătorul cu numărul 7 pe maiou Vadim Iacub lovește balonul peste «zidul» format de apărătorii echipei Zăicana în colțul drept al porții: gol, și scorul se schimbă – 1:2. Echipa din Boșcana a încercat să mai bată un gol, pentru a egala scorul, însă nu a fost să fie.

Așadar, echipa din Zăicana, obținând victoria cu 2:1, a urcat în clasament plasându-se pe locul III cu 10 puncte acumulate de la începutul campionatului raional de fotbal. Echipa din Boșcana a coborât două trepte și se află pe locul IV.

DSC_4568

Duminică, 21 iunie, au mai avut loc două meciuri din cadrul Campionatului raional de fotbal. Echipa din localitatea Pașcani a obținut o victorie pe teren propriu în fața formației din Onițcani cu scorul de 5:0. Echipa din Hîrtopul Mare a bătut formația din Slobozia Dușca cu 3:2 și acumulând deja 15 puncte și-a păstrat poziția de lider în clasament. Meciul echipelor din Cimișeni și Mășcăuți a fost transferat pentru altă zi.

La cele spuse informăm cititorii ziarului «Est-Curier», că duminica trecută, 28 iunie, s-au disputat meciurile din cadrul etapei a VIII a Campionatului raional la fotbal. Iată rezultatele competițiilor. Boșcana – Bălăbănești 5-0, Mășcăuți – Zăicana 1-4, Jevreni – Cimișeni 3-1, Onițcani – Hârtopul Mare 0-0.

După VIII etape pe primul loc în clasament se află echipa din Hîrtopul Mare cu 16 puncte, pe locul II – echipa din Zăicana (13 puncte), și pe locul III – echipa din Boșcana, care are accumulate tot 13 puncte, însă în duelul cu echipa din Zăicana a pierdit acasă în etapa precedentă cu 1-2.

Duminică, 5iulie, se v-or disputa meciurile etapei  IX-a din cadrul campionatului raional la fotbal: Bălăbănești – Onițcani, Pașcani – Măscăuți, Cimișeni – Boșcana și Zăicana – Jevreni.

Valeriu TURTA, foto de autor.

Echipa de fotbal din Zăicana.

Echipa de fotbal din Boșcana.

Un moment de joc (atacă echipa gazdă): imagine reprezentativă.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *