Echipa din Țîbulăuca a cucerit cupa

Turneul de volei «Cupa Președintelui Raionului Dubăsari – Cupa Prieteniei», ediția a XIII-a, care s-a desfășurat în perioada 17-18 decembrie 2016 la Coșnița și Pîrîta, s-a încheiat cu victoria echipei satului Țîbulăuca, Dubăsari.

După cum ne-a informat Vasile Nagalisov, arbitrul principal, la turneu au participat 14 echipe de volei de pe ambele maluri ale bătrânului Nistru și echipa de volei din orașul Krîjopol, regiunea Vinnița, Ucraina.

dsc_0519

După competițiile preventive de sâmbăta, care s-au desfășurat în sălile sportive din localitățile Coșnița și Pîrîta, în finală au trecut echipele Molovata Nouă, Doroțcaia, Ustia, Krasnîi Vinogradari, Țîbulăuca, și echipa din orașul ucrainean Krîjopol, care au fost împărțite în două grupe «A» și «B». În grupa «A» primul loc după două victorii a fost ocupat de echipa Molovata Nouă, care a învins echipele Krîjopol cu 2:1 și Ustia cu 2:0. În grupa «B» mai buni au fost voleibaliștii din satul Țîbulăuca, care au învins echipele din localitățile Doroțcaia și Krasnîi Vinogradari cu acelaș scor de 2:0.

Duminică, 18 decembrie, în sala Școlii Sportive pentru Copii și Tineret din localitatea Pîrîta cele 6 echipe au concurat pentru locurile I, 2 și 3 al turneului. Primii pe teren au apărut echipele Ustia și Krasnîi Vinogradari. După două seturi, arbitrii fixează scorul final de 2:0 în favoarea voleibaliștilor din Ustia. Apoi au jucat echipele Krîjopol și Doroțcaia. Scor final 2:0 pentru echipa din Ucraina, care ocupă locul III în turneu.

Și iată finala între echipele din Molovata Nouă, deținătoarea Cupei din anul trecut, și Țîbulăuca. Spectatorii așteaptă cu nerăbdare începutul competiției finale. Primul set, destul de încordat, se termină cu victoria echipei Țîbulăuca – 25:22. În al doilea set voleibaliștii din Molovata Nouă foarte frumos joacă la plasă. Cu tușe puternice ei reușesc să învingă cu scorul de 25:16. Urmează setul III decisiv. La scorul de 8:7 în favoarea voleibaliștilor din Țîbulăuca, echipele fac schimb de terenuri. Joaca continuă și mai încordată – 11:11, 12:12, 13:13, 14:14! Și aici sportivii din Țîbulăuca s-au calmat și cu două lovituri puternice obțin victoria cu 16:14.  Voleibaliștii din Țîbulăuca se îmbrățișază emoționați, felicitându-se unii pe alții. Pentru sportivi și amatorii de volei fetițele de la ansamblul «Oтрада» de la Casa de Creație a Copiilor  din Vadul- lui-Vodă, conducător Lilia Racicovscaia, au demonstrat exerciții gimnastice originale.

dsc_0565

Victor Savițchii, primarul satului Țîbulăuca, abia de-și stăpânea emoțiile: «Sunt foarte bucuros de victoria băieților, care au luptat pe teren pentru orice minge trimisă în careul nostru de către adversari. Anul trecut echipa din Molovata Nouă a cucerit trofeul. Acum noi am fost mai buni și merităm Cupa».

A urmat  ceremonia de premiere. La început au fost desemnați cei mai buni jucători ai turneului. Marin Lescov a fost numit «Cel mai bun libero», Iurie Panțâri – «Cel mai bun atacant», Marin Rozmerița – «Cel mai bun apărător», iar Igor Rebciuc – «Cel mai bun jucător-universal».

Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari, a înmânat echipei din Țîbulăuca Diploma de gradul I, premiul de 3500 lei și o Cupa. Diplome, cupe și premii a câte 2500, 2000 și 500 lei au primit şi echipele Molovata Nouă, Krîjopol și Doroțcaia.

- Prin acest turneu – spunea Grigore Policinschi – dorim să promovăm prietenia și sportul, să promovăm încrederea între cetățenii de diferite vârste și naționalități, care trăiesc în dreapta și stângă Nistrului. Turneul este organizat în acest an datorită susținerii Uniunii Europene şi în parteneriat al Consiliului Raional Dubasari cu PNUD Moldova . Sunt convins că doar prin comunicare şi activități pașnice, inclusiv prin Sport, putem restabili şi promova încrederea între oameni, modul sănătos de viață, voleiul şi activismul cetatenilor!!! Multumesc Sportivilor, suporterilor şi partenerilor pentru implicare si susținere .”

 

 

Valeriu TURTA

Foto de autor  

În imagini: secvențe de la eveniment

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *