Două zile de fotbal spectaculos la Coșnița

Două zile la rând, 21 și 22 aprilie, la Coșnița, s-a desfășurat Turneul tradițional comemorativ Boris Dovgani de mini-fotbal (ediția a XIX-a), organizat la inițiativa fostului combatant, actualmente antrenor de fotbal, Vladimir Diordița, cu suportul Consiliului raional Dubăsari, Asociația Raională de Fotbal (ARF) Dubăsari și a unor oameni de bună credință, cu participarea microbiștilor de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și a unei echipe de tineri fotbaliști din Buzău (România).

DSC_0991

… După arborarea Tricolorului și a drapelului raionului Dubăsari, echipele din Coșnița, Doroțcaia, Cocieri, Holercani, Coșnița, Molovata Nouă, Pârâta, Dubăsarii Vechi, Corjova (raionul Criuleni), formația Inspectoratului de Poliție Dubăsari și echipa Batalionului nr.3 Infanterie al Forțelor de Menținere a Păcii (FMP) din Coșnița, organizatorii turneului și spectatorii au ținut un minut de reculegere în memoria combatantului Boris Dovgani.

DSC_1149

A urmat tragerea la sorți, apoi arbitrii Sergiu Grigoriev, Valeriu Carauș, Vladimir Diordița învită pe cele trei mini-terenuri primele echipe: Holercani – Doroțcaia, Corjova – Molovata Nouă și Dubăsarii Vechi – Pârâta. După două reprize a câte 10 minute, arbitrii constată rezultatele: Holercani – Doroțcaia 3:1, Corjova – Molovata Nouă 2:2, Dubăsarii Vechi – Pârâta 2:2. Apoi au jucat și celelalte echipe.  În etapa finală au fost admise: grupa A – echipa Inspectoratului de Poliție Dubăsari, care a obținut trei victorii;. grupa B – echipele Molovata Nouă și Coșnița; grupa «C» – formația Corjova.

În meciul pentru locul III echipa din Molovata Nouă bate cu 1:0 formația Corjova. Meciul final între echipele Inspectoratului de Poliție Dubăsari și Coșnița a fost foarte încordat. După două reprize a câte 10 minute scor 0:0. Arbitrul acordă 5 minute suplimentare. Scorul nu se schimbă. S-a recurs la lovituri din penalty. Mai calmi și mai preciși au fost fotbaliștii din Coșnița, care au învins cu 5:4. Bucurie nemaivăzută! Fotbaliștii din Coșnița îl îmbrățișază apoi îl aruncă în aer pe antrenorul lor – Vladimir Diordița.

A urmat ceremonia de premiere. Președintele raionului Dubăsari Grigore Policinschi a felicitat echipele participante la turneu, dorindu-le fotbaliștilor din localitățile de pe ambele maluri ale Nistrului sănătate și să continuie pe viitor promovarea prieteniei și a fotbalului în stil play off. Policinschi a menționat că asemenea turneu apropie oamenii de bună credință și mai devreme sau mai târziu dânșii vor face totul pentru a întregi țara. Cupa transmisibilă «Boris Dovgani», Diploma de gradul I a fost înmânată echipei Coșnița. Echipele Inspectoratului de Poliție Dubăsari și Molovata-Nouă au primit Diplome de gradul II și II și cupe. Echipele premiante au mai primit câte o minge nouă de fotbal din partea Asociației Raionale de Fotbal Dubăsari.

DSC_0997

Cel mai bun portar al turneului a fost numit Alexei Umaneț de la echipa Coșnița, cel mai bun golgheter – Constantin Ojog din echipa Corjova, și cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Mihai Petușchevici din Molovata-Nouă. Laureații au primit diplome și suvenire din partea organizatorilor.

Cu o zi mai înainte, pe data de 21 aprilie, la Coșnița a fost organizat și un turneu de mini-fotbal între echipele de juniori. Primul loc și Cupa transmisibilă a fost cucerită de echipa Holercani (antrenor profesor de Educație Fizică a LT Holercani Sergiu Porubin). Pe locul II s-a plasat echipa din localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, și pe locul III – formația din Buzău, România. Cel mai bun portar junior a fost apreciat Andrian Moisei din Holercani, cel mai bun golgheter – Iulian-Cozmin Popa din Buzău și cel mai bun jucător – Laurențiu Cerlat din Dubăsarii Vechi, care au primit Diplome și suvenire.

Turneul a fost organizat de către echipa Consiliului raional Dubăsari, Asociația Raională de Fotbal Dubăsari, cu implicarea lui Mihai Iavița, specialistul principal în domeniul Tineret și Sport al raionului Dubăsari, și Vasile Nagalisov, directorul Școlii Sportive raionale Dubăsari, și a lui Vladimir Diordița, inițiatorul și organizatorul turneului tradițional de mini-fotbal.

 Valeriu TURTA

Foto de autor

În imagini: secvențe de la turneul de mini-fotbal comemorativ «Boris Dovgani»

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *