Dispoziţia primarului capitalei afectează şi cetăţenii din r-l Criuleni

Decizia primarului municipiului Chişinău de a anula şase rute de maxi-taxi afestează şi locuitorii a trei comune din raionul Criuleni, anunţă primarul comunei Boşcana, Anatolie Vîntu, pe contul său de pe o reţea de socializare.

„Ruta nr.130 tranzitează 3 localităţi din raionul Criuleni (com.Hruşova, comuna Boşcana, s.Coşerniţa), circuitul ei este mai mult în afara zonei municipiului Chişinău. Şoferii rutei provin în mare parte din aceste 3 localităţi de tranzit. Cel puţin un sfert din populaţia economic activă a comunei Boşcana face naveta zilnic la Chişinău, unde locuitorii îşi au serviciul, fără a mai lua în calcul studenţii şi elevii” – a scris Anatolie Vîntu. Primarul regretă faptul că edilul capitalei a decis asupra rutei 130 fără să se consulte cu alţi primari, şi atenţionează că şi deplasarea călătorilor din satele menţionate spre Vadul-lui-Vodă va suferi în egală măsură.

Solicitat de „Est-Curier” pentru a afla dacă a reuşit să discute situaţia cu responsabili de la Direcţia transport şi căi de comunicare a primăriei municipale, Anatolie Vîntu a spus că „Deocamdată, nici un răspuns. Voi sesiza la Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat dispoziţia de anulare a rutelor şi, ulterior, după caz, în instanţa de contencios administrativ, în vederea anulării parţiale a dispoziţiei”.

Boşcănenii îşi exprimă şi ei nemulţumirea. „Edilul Chișinăului nu știe ce înseamnă să circuli zi de zi, la orele de vârf. Cum își imaginează Dumnealui să ne deplasăm noi, cetățenii boșcăneni, în capitală, la serviciu, cu bicicleta sau cu căruța? Dl Primar, dispoziția trebuie contestată de urgență. Aveți toată susținerea” – a notat Aliona Vârlan.

S. Cernov

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *