Din nou în rândul campionilor

Evenimentele din acest an au fost ca valurile mării pentru atletul  Dumitru Nicolaev (în fotografie), originar din Slobozia-Duşca, fost discipol al Şcolii Sportive Criuleni şi a antrenorului Valeriu Josan, dar sportivul a depășit problemele și a reușit să ajungă din nou în rândul campionilor.

56685778_2285611488165692_5271858698396893184_n

Dumitru  Nicolaev s-a născut la Slobozia Dușca unde a învățat să fie hărnicuț și iute de picior. A participat și a câștigat multe competiții de rang raional, național. Acum este înscris la Clubul Sportiv Știința București, poartă cu demnitate titlul de vice-campion balcanic cu echipa la alergare montană de distanță scurtă (2019), medaliat cu bronz la Campionatul Național de alergare montană distanță scurtă (2019, cu echipa), deținătorul locului I la Băneasa Race 2019 (semimaraton, ediția din primăvară), precum și al recordului de traseu la Semimaraton Buftea și Semimaraton Gerar (cu echipa). Muncește mult și se pregătește de noi ascensiuni. Ce emoții sacrificii stau în spatele acestor realizări știe doar el și familia sa. În aprilie, bunăoară, când se părea că totul merge ca pe roate  pentru Campionatul Național de Semimaraton și simțea că va face o cursă foarte bună, a venit o răceală, apoi o alergie…Oricum, s-a aventurat să participe la proba de ștafetă din cadrul Bucharest10KfamilyRun. A concurat cu echipa #SKARP, alături de consăteanul său Ion Luchianov, reușind să se claseze pe locul 2. A terminat cursa la doar 4 secunde de P.B. pe 5km.  Rezultatul l-a bucurat și mobilizat să se înscrie pe ultima sută de metri la Campionatul Național de alergare montană, distanță scurtă, etapa I, selecție pentru balcaniadă, la Câmpulung Moldovenesc din luna mai. A fost mai mult o provocare din partea antrenorului, căci alergărle anterioare pe munte s-au soldat cu entorsă serioasă și din acest motiv evita muntele, prefe-rând asfaltul. A depășit însă coborâșurile și urcușurile abrupte în parte grație pantofilor, dar mai mult ambiției și perseverenței cu care e înzestrat. A ajuns să termine cursa de 12 km cu +1100 m diferență pozitivă de nivel pe locul IV în clasamentul național, astfel și-a asigurat și locul în lotul național al României pentru Campionatul Balcanic.

„Cand îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău„ acest citat din Paulo Choelo e și o motivare pentru Dumitru Nicolaev, ce și-a găsit justificare în ulterioarele performanțe obținute. Campionatul Bacanic de alergare montană distanță scurtă, a fost, după cum declară campionul, cea mai tare experiență și i-a adus locul II cu echipa României. Acum se pregătește de Campionatul Național la distanțe scurte. Escaladează munții,căci preferă  urcușurile, dar ele au și coborâșuri pe care le înfruntă cu stoicism. Se antrenează serios, aleargă zeci de km, căci face parte dintro echipă națională și trebuie să fie la nivel, iar ca să nu rămână fără concurenți, mai și direcționează 2 la sută din impozitul pe venit asociației  pentru susținerea sportivilor de performanță.

E. Chiriac

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *