Deschiderea sezonului sportiv la Măgdăcești

O avalanșă de tineri sportivi și amatori ai sportului s-au îndreptat, duminică, 10 mai, spre centrul satului Măgdăcești pentru a participa la un amplu eveniment cultural-sportiv: Ziua Sportivului, care au și deschis noul sezon sportiv de vară.

Evenimentul a fost organizat de administrația publică locală împreună cu profesorii-antrenori ai Școalii Sportive Măgdăcești.

DSC_4353

După cum ne-a informat Vitalie Onică, directorul Școlii Sportive Măgdăcești, în competițiile sportive s-au încadrat peste 200 de copii, cadeți, tineri și tinere, precum și oameni mai în vârstă, care au fost urmăriți și susținuți de circa 1000 spectatori.

DSC_4341

Valeriu Vițelaru la ridicarea greutății 24 kg;

Conform programului primii pe terenul de mini-fotbal cu covor sintetic au apărut echipele de fotbal. Fotbalul în Măgdăcești e practicat de la mic la mare. În meciul pentru locul III echipa Peresecina bate gruparea echipei după 30 ani cu 9-7. Multe goluri au fost marcate și în finală unde echipa “Lăutarii” învinge formația Real cu 8-7. Apoi pe teren apar echipele de copii a Școlii Sportive din Drăsliceni și Școlii Sportive din Măgdăcești. După două reprize arbitrul meciului Vasile Dabija fixează scorul final 10-9. Tinerii fotbaliști din Drăsliceni emoționați se felicită unul pe altul.

…O grupă de elevi pe pista de alergări se întrec la fugă, alții joacă șah și dame, câțiva băeți concurează la bara fixă. Echipele de fete joacă volei, băieții au intrat în sala sportivă pentru a concura la baschet. Organizatorii sărbătorii sportive anunță la microfon ca doritorii de a participa la competițiile la aruncarea buzduganului și la lupta națională trânta să se înscrie la secretariatul competițiilor. La proba de ridicarea greutății cel mai bun a fost Victor Cojocaru, care a ridicat greutatea de 24 kg cu mâna dreapta de 30 ori și cu mâna stângă de 30 ori. La aruncarea buzduganului cel mai voinic a fost Cristian Vistieru. Tot el a fost primul la alergări 100 m.

Concursul la lupta națională trânta a fost urmărit de o mulțime de spectatori. La început au concurat tinerii. Trofeul «cucoșul viu» a fost câștigat de Ion Chirița. Apoi pe covorul de luptă s-au incins luptătorii de greutate mai mare. În finală au ajuns Ion Bâtlan și Victor Derevlenco. La capătul unei dispute strânse, învingător a devenit Ion Bâtlan, discipolul antrenorului Valeriu Vițelaru. În câteva clipe, berbecul de toată frumusețea s-a pomenit pe umerii tari ai tânărului luptător.

Concursul de tragere a otgonului a fost câștigat de echipa «Bax Banii». Apoi a avut loc ceremonia de premiere a celor mai buni sportivi. Felicitându-i cu succesele obținute, Liuba Cojocaru, primarul satului Măgdăcești, le-a înmânat sportivilor premii bănești și maiouri sportive.

Valeriu TURTA

Foto de autor:

Imagine reprezentativă: copiii joacă mini-fotbal;

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *