Declaraţia Platformei DA privind politicile antisociale ale lui Dodon

(Publicitate politică)

Deşi actuala guvernare s-a autoproclamat susţinătoare a politicilor sociale, nimic din ceea ce întreprinde nu o recomandă astfel.

Dimpotrivă, toate aşa-zisele sale victorii la nivel social nu sunt decât nişte minciuni sfruntate, acoperite de discursuri populiste manipulatoare menite să ascundă totala sa neputinţă de a soluţiona problemele reale cu care se confruntă oamenii. În realitate, constatăm că regimul lui Dodon este promotorul unor politici antisociale, care deja nu mai pot fi camuflate nici prin eforturile propagandistice ale holdingului său și ale noilor mercenari împrumutați de Plahotniuc.

Nastase si Munteanu

 

După majorarea abuzivă a tarifelor la transportul interurban de pasageri cu circa 40%, majorare care a lovit dur în cele mai vulnerabile pături sociale (pensionari, invalizi, studenţi etc) și după respingerea ipocrită a propunerii Platformei DA de a suspenda legea miliardelor furate și puse pe umerii oamenilor, cea care obligă cetăţenii să restituie în valoare dublă banii furaţi de oligarhi, recent Guvernul Chicu-Dodon a aprobat un nou proiect de lege care va lovi puternic în pensionarii din Republica Moldova. Prin acest proiect totalmente antisocial urmează a fi redusă semnificativ valoarea indexată a pensiilor aflate sub minimul de existenţă a aproximativ o jumătate de milion de pensionari!

Platforma DA îşi reiterează intenţia fermă de a nu sprijini acest proiect antisocial în Parlament şi îl consideră o manifestare reprobabilă a genocidului social. Mai mult decât atât, Platforma DA va întreprinde toate eforturile posibile în vederea demiterii acestui guvern antinaţional care nu contribuie în niciun fel la prosperarea cetăţenilor, la dezvoltarea societăţii noastre, ci dimpotrivă, o aruncă în hăul izolării internaţionale, a sărăciei şi regresului, având o singură menire nedisimulată – asigurarea prin minciună a celui de-al doilea mandat prezidenţial pentru Dodon.

Platforma DA nu doar că nu va susţine aşa zisa indexare a pensiilor propusă de miniştrii lui Dodon, ci după o serie de consultări cu experți, va înainta prin deputaţii săi din Parlament o inițiativă legislativă cu totul de alt gen privind modificarea formulei indexării pensiilor prin aplicarea coeficientului ratei inflației anuale pentru anul precedent. Așadar, pensiile aflate sub minimul de existență urmează să fie indexate de două ori pe an — la 1 aprilie și 1 octombrie cumulativ cu 15%, ceea ce este cu peste 5% mai mult decât prevede actuala formulă de indexare și cu aproximativ 8 % mai mult decât prevede propunerea scandaloasă a lui Dodon. Iar celelalte pensii vor fi indexate la 1 aprilie cu 7,5% sau cu 2,5% mai mult decăt prevede norma legală actuală.

Pentru realizarea inițiativei enunțate de Platforma DA propunem utilizarea  mijloacelor financiare disponibile după operarea modificărilor legislative care ar permite ca o parte din profitul Băncii Naționale să fie vărsat în bugetul de stat.

Platforma DA reconfirmă ferm angajamentul său programatic privind respectarea art. 46 al Constituției, care garanteză tuturor cetățenilor standarde minime ale unui trai decent, iar acesta nu poate fi asigurat fără a întreprinde toate măsurile de rigoare în vederea creşterii valorii pensiilor la cel puţin nivelul minimului de existenţă

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *