De la vârsta de argint – spre cea de aur

Un astfel de „traseu” au decis să le propună criulenenilor în floarea vârstei angajatele Bibliotecii Publice Orăşeneşti „T. Isac” din Criuleni, motiv pentru care au anunţat iniţierea unui club cu aceeaşi denumire, care să ofere participanţilor un prilej de socializare.

IMG_6151

IMG_6154

După cum spunea Maria Rapcea, bibliotecară şi iniţiatoarea activităţii, pe data de 8 iunie, clubul tinde a fi un serviciu nou de bibliotecă, care să ofere locuitorilor o platformă de socializare și discuții pe diferite teme de interes comun, propuse chiar de membrii clubului. Organizatorii au pus în dicuție și un regulament după care va activa Clubul, care prevede că orice membru al acestuia poate participa la ședințe cu membrii familiei, prieteni, vecini, în egală măsură bărbați și femei, pot propune teme de discuții sau oameni interesanți în calitate de invitați speciali. Potrivit Mariei Rapcea, periodicitatea întrunirilor o vor stabili la fel, membrii clubului, dar ședințele vor avea loc nu mai rar de o dată pe lună, tematica lor fiind subiecte de interes comun, cum ar fi sănătate, meșteșuguri, arta gătitului, subiecte de cultură, agricultură, florărit și multe altele, care pot fi interesante majorității participanților și sunt puse în discuție într-o manieră lejeră, la o ceașcă de ceai, oferită de gazde, cu posibilitatea de a expune orice idee sau punct de vedere.

Invitata primei ședințe a Clubului ”De la vârsta de argint spre vârsta de aur” a fost Maria Calcatinge, parajurist comunitar, care a explicat subtilități și reguli stipulate în legile din Republica Moldova legate de dreptul la proprietate (moștenirea, succesiunea, uzucapiunea, donația și contractul de întreținere pe viață, și altele) și a răspuns la întrebările participanților.

IMG_6157

”A fost o discuție utilă, – spunea la finele ședinței una dintre participante, – și în aceslași context aș mai ruga să ne mai țină parajuristul o lecție ca să aflăm ce prevede legislația țării noastre în legătură cu relațiile dintre vecini, unde se termină drepturile unuia și unde încep plăcerile celuilalt”.

S. Cernov

În fotografii: participanţi la prima ediţie a Clubului

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *