De la promisiuni – la fapte

Comisia administrativă constituită în primăria Criuleni la 25 septembrie 2015, a creat un pecedent şi a aplicat prima amendă unei locuitoare a oraşului pentru că a admis împrăştierea gunoiului pe un drum public (a stocat la gardul său ciocleje şi vântul le-a împărştiat).

La 4 noiembrie a avut loc prima şedinţă a comisiei, la care s-a discutat procesul-verbal de constatare a contravenţiei, întocmit de poliţistul de sector. Poliţia, la rândul său, a fost sesizată de către un locuitor al aceleiaşi străzi, iar agentul a calificat fapta contravenţională drept încălcarea „Regulamentului de asigurare a curăţeniei şi de întreţinere a câinilor, pisicilor şi altor animale în or. Criuleni”, aprobat de consiliul orăşenesc Criuleni”, şi a prevederilor art. 181 al Codului Contravenţional al RM.

Alexandru Zolotco, preşedintele comisiei administrative, a spus că dânsul în mod verbal a convenit cu femeia că ea va ţine cioclejele la gard pe parcursul lunii, cât se desfăşoară recoltarea, cu condiţia să le lege şi să nu admită răspândirea frunzelor de vânt, după care să le stocheze în ogradă, deoarece a ţinut cont că animalele sunt unica sursă de existenţă pentru această familie, în care este o persoană cu dizabilităţi ţintuită la pat. Protagonista plângerii a explicat membrilor comisiei administrative că nu a avut acordul în scris al primăriei de a depozita în stradă la gardul care-i aparţine fânul de porumb. Chiar dacă contravenienta a transferat fânul în curte, a făcut ordine şi a adus o listă de semnături de la vecini precum că aceştia nu ar avea pretenţii faţă de acţiunile sale, comisia i-a aplicat amenda minimă pentru comiterea contravenţiei, în mărime de 20 unităţi convenţionale (400 de lei), cu dreptul a a achita jumătate din sumă, în primele 72 ore de la momentul aplicării. Decizia comisiei este cu drept de atac în termen de 30 de zile prin intermediul judecătoriei.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *