Datinile, tradiţiile şi obiceiurile reînviate la Molovata Nouă, Dubăsari

Ziua Internaţională a Muzeelor la Molovata Nouă, Dubăsari,  a răvășit zestrea neamului. Au fost readuse în prim plan tradițiile populare, frumos încadrate întrun program de divertisment și cunoaștere, inclusiv,  expoziţia meşterilor populari, concert cu participarea formaţiilor folclorice din raion, competiţii sportive şi Hora satului.

molovata nouă

Evenimentul a adunat lumea din sat şi din vecinătate. Au evoluat colective folclorice din satele vecine: Molovata şi Roghi, oaspeți din Cocieri, Corjova, Dubăsari. Tinerele au început festivitatea printro șezătoare de finisare a ielor.

Sărbătoarea a coincis cu deschiderea sezonului sportiv şi, respectiv, au avut loc competiţii sportive.

A fost organizată o masă cu bucate tradiţionale, unde fiecare putea să guste şi să aprecieze măiestria bucătarilor. Alexandra Beşleagă, directorul muzeului de istorie şi etnografie din s. Molovata Nouă, și-a exprimat satisfacția pentru susținerea din partea  colegilor, APL , dar și receptivitatea sătenilor față de evenimentele culturale. Spiritul sărbătorii ne-a adus un prilej de bucurie şi emoţii pozitive pentru toată ziua.

V. VERLAN

În imagini: secvențe de la activitate.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *