Dacă te mănâncă pumnii ajungi la închisoare

Asta s-a întâmplat cu Veaceslav U. şi Leonid B. din s. Râşcova. În noaptea de 3 spre 4 noiembrie, 2013, aflându-se în preajma magazinului de pe teritoriul unei staţii de alimentare cu petrol, situată pe traseul Chişinău-Orhei, lângă satul Ratuş,  cei doi, fiind în stare de ebrietate, s-au năpustit fără vre-un motiv asupra cetăţeanului Vladimir N., aplicându-i multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i vătămări corporale medii cu dereglarea sănătăţii de lungă durată sub formă de traumă acută cranio-cerebrală, comoţie cerebrală, echimoze, excoriaţii multiple pe cap, faţă, corp, membre, fractura osului metacarpian al mâinii drepte, edem pe mâna dreaptă şi hematoame pe faţă.

Astfel, prin acţiunile lor huliganice, comise cu rele intenţii, infractorii au comis o crimă prevăzută de art. 287, ali. (2) lit.b din Codul penal al Republicii Moldova – acţiuni huliganice ce încalcă grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei asupra persoanelor, precum şi acţiunile care prin conţinutul lor se deosebesc printro obrăznicie vădită, săvârşită de două persoane fapt pentru care, conform deciziei primei instanţe, au fost condamnaţi la trei ani de privaţiune de libertate, deşi procurorul, care a instrumentat acest dosar a cerut pentru cei doi câte şase ani de închisoare.

Condamnat pentru omor premeditat, deţinere ilegală de arme şi furt în proporţii deosebit de mari

După aproape un an de la săvârşirea crimei Judecătoria Criuleni l-a condamnat pe Victor I., originar din raionul Anenii Noi, care la 6 aprilie 2013 l-a omorât prin împuşcare pe Nicolae C. din s. Oniţcani, la 25 ani privaţiune de libertate.

În urma anchetei oamenii legii au stabilit că inculpatul deţinea ilegal arma. În plus s-a demonstarat că este autorul unui furt în proporţii deosebit de mari, ambele capete de acuzare fiind luate în calcul de prima instanţă atunci, când a semnat sentinţa de condamnare.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *