Cum IAȘUL a aflat de MOLOVATA

Duminică, 30 iunie 2019, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” a avut loc finala ediției a XXIX-a a Concursului literar transfrontalier „La izvoarele înțelepciunii”, ediție consacrată scriitorului Camil Petrescu. Organizat de Biblioteca Județeană  „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii  „Ion Creangă” din Chișinău, concursul a reunit elevi de liceu din Iași și din Republica Moldova, care au promovat primele trei etape. Concurenții au avut de parcurs două probe: proba scrisă cu întrebări des-pre viața și creația literară a scriitorului, și proba orală, care a constat în caracterizarea unui personaj și exprimarea unei păreri personale despre personajul în cauză.

23354-66528426_495578967861455_6875515163630370816_n

Juriul a fost alcătuit din lectori universitari, scriitori și bibliotecari din Chișinău și Iași și a avut ca președinți pe conf. univ. dr. Emanuela Ilie (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și conf. univ. dr. Adrian Ghicov (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău). Au fost desemnați șase câștigători, luând în considerație viza de reședință.

Ediția curentă a fost de bun augur și pentru Natalia Postică, eleva clasei a XI-a “U” la Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare” s. Molovata. Pasiunea pentru lecturi i-a adus succes și motiv de mândrie pentru Liceu, raionul Dubăsari și Republica Moldova.

Clasamentul pentru participanții din Republica Moldova arată astfel: locul I – Olga Bucatca; locul II – Natalia Postică; locul III- Ala Berladean, iar laurii pentru județul Iași i-au luat, respectiv, Vladislava Covalciuc,  Alexandru Dolhăscu,  Izabela Hilițanu.

Mihaela IZMAN,

s. Molovata

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *