CriuleniDubăsariEst-CurierPolitic

În Criuleni, cea mai aglomerată secție e cea pentru Transnistria. Observatorii semnalează existența unor persoane care dau bani pentru vot (foto, video)

Update!

La ora 15.00, în CECEU 21 , numărul celor alegătorilor înscriși în liste, care și-au exercitat dreptul la vot, a fost de 40,6 (21% – la ora 12.00).

https://pv.cec.md/cec-template-proportionale-prezenta.html

Contestații la CECEU 21 nu au fost, deocamdată, înregsitarate, ne-au informat membrii Consiliului.

B 2
Secția de votare Criuleni Sud 21/1. Președinta BESV, Angela Ceban, a spus că la ora 15.00 aici votaseră 851 de alegători din 2860 incluși în liste.

Referitor la conincidența numărului buletinelor de vot din pachetele transmise secțiilor de votare cu numărul de alegători în liste, Tudor Bobeico, președintele consiliului electoral 21, ne-a informat că în pachetele destinate satului Doroțșcia și satului Onitcani erau cu 1009 și, respectiv, 1004 buletine de vot mai multe, pe uninominal în ambele cazuri. Potrivit ui Bobeico, în seara zilei de ieri buletinele  în plus au fost returnate la tipografie, în prezența unui reprezentant al CEC-ului. Au mai fost devieri de la plus sau minus unu până la zece, în alte câteva localități, în majoritatea cazurilor, însă, au coincis sută la sută.

Către ora 15.00 la sectia 47/4 pentru Transnistria aglomerația se risipise. Din 3000 de buletine, câte au sosit în acest birou, și-au exprimat opțiunea 1667 de persoane (55%).

Biroul a fost vizitat de observatori internaționali, dar și de concurenții electorali, care au făcut de aici transmisiuni live.

Un grup de cetățeni din or. Criuleni îți exprimau indignarea pentru faptul că cetățeni din Transnistria au venit atât de multți să le influenteze viața prin votul lor.

O femeie, care a spus că este din Dubăsari, a spus căa fost obligată de către angajator să vină la vot, dar nu a dorit să spună unde lucrează. O altă doamnă spunea cuiva prin telefon, în limba rusă: „Встречаемся у дома культуры, получите паспорт и конвертик” (În traducere: ”Ne vedem la casa de cultură, veți primi pașaportul și un plic”).  Iar un bărbat care a însoțit un microbuz cu oameni, când a coborât din el, le-a spus pe un ton autoritar celor pe care i-a adus: ”Vă este clar tuturor? Nu trebuie să mai repetăm?!” (Всем все понятно?! Не надо больше разжевывать сопли?!”)

B7
Unul din mcorbuzele care au adus alegatori în mod organizat. În prim plan – șoferul, care era indignat, de ce îl fotografiem.

Start alegeri!

În or. Criuleni sunt deschise patru secții de votare – trei pentru circumscripția 21, Criuleni și Dubăsari, și una pentru circumscripția 47 – Transnistria (Dubăsari, Grigoriopol, Camenca, Râbnița).

A2

Secția de votare 21/3 Criuleni Nord, ne informază președintele acesteia, Alexandru Iarovoi, procesul de votare are loc fără incidente. Aici își exercită dreptul la vot locuitorii străzilor Izvoarelor, Tolstoi, Basarabiei, Chișinăului, Cojbuc, Independenței, bul. Eminescu, s. Zolonceni. Că tre ora 10 in secția de votare se formase un mic rînd la cabina de vot. Iarovoi ne-a informat că a fost nevoit să anunțe poliția despre agitația electorală în imediata apropiere a secției de vot, în rest, alte incidente nu au fost.

A1

 

Secția 47/4 – aglomerată chiar de la deschidere

În schimb chiar de la ora 7 dimineața, îndată după ce s-a deschis, secția de vot 47/4 pentru Transnistria, amenajată în sala de sport a Centrului pentru Tineri ”UNIT”, este foarte aglomerată. Aici se votează masiv și oamenii sunt aduși organizat cu autocarele sau microbuzele cu numere de Transnistria, ei însă neagă acest fapt. Unii din ei ne-au spus că au venit cu transportul public de pasageri. Toși alegătorii sunt înscriși în liste suplimentare. Pentru că sunt foarte mulți, președintele BESV 47/4 a cerut de la colegii din altă secție o cabină de vot suplimentară, pentru a descongestiona mulțimea.  Observatorii au stat cu ochii pe un bărbat, pe care l-au suspectat că ar fi împărțit bani pentru voturi, la ieșirea din secția de votare (foto, video).

A5

 

A3

 

A4

Preluarea textelor de pe pagina www.estcurier.md pentru formatul online se face în limita a 500 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Est-Curier" și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Est Curier

Ziarul cu care stai de vorbă și în care poți avea încredere

Articole asemănătoare

Back to top button