Copiii din Măgdăceşti au un teren de joacă

Recent, în satul Măgdăceşti a fost inaugurat un teren de joacă pentru copii, amplasat în centrul satului. La ceremonia de deschidere au participat numeroşi săteni, inclusiv părinţi, educatori şi principalii destinatari ai terenului – copiii.Terenul de joaca

La deschidere a fost prezent şi părintele Igor, parohul bisercii din sat, care a sfinţit scăriţele multicolore şi scrânciobele, balasoarele menite să le ofere copiilor posibilitatea să se odihnească activ. Terenul este amplasat pe o suprafaţă de 700 metri pătraţi şi valorează 250.000 de lei, cea mai mare parte dintre care constituie investiţia consiliului local. Locul de joacă este distractiv şi colorat, cu amenajări care stimulează inventivitatea, capacitatea de a interacţiona, în special pofta de joacă.

„Ţinând cont de numărul de copii din această  localitate, pe lângă alte proiectele care sunt, mi-am pus scopul de-a face un teren de joacă pentru ei. În viitor în sat vor fi amenajate încă două asemenea terenuri, iar cea mai preţioasă recompensă pentru aceste investiţii sunt zâmbetele dulci ale copiilor”, a afirmat Liuba Cojocaru, primarul s. Măgdăceşti.

“Îmi place foarte mult aici, că sunt multe instalaţii de joacă, care ne ajută la dezvoltatea fizică”, a spus, emoţionat, Dumitru, unul dintre copii, venit să profite de jocurile de pe teren.

Pe teren au fost amplasate nouă instalaţii, inclusiv  leagăne, tobogan, nisipieră, bare de tracţiune, inele şi altele, la care se pot juca atât copiii mici, cât şi cei mai mari.

Mariana Colac, una dintre mămicile aflată la evenimentul de inaugurare, afirma: “Sunt foarte bucuroasă că s-a construit acest teren de joacă. Acum copiii au unde se juca, iar noi, părinţii, îi însoţim şi ne încărcăm de emoţii pozitive alături de ei”.

Marcela Moga, stagiară

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *