Competițiile devin mai dure și violente

În meciul ¼ Cupa Asociației Raionale de Fotbal (ARF) Criuleni între echipele «Nistru», Boșcana și «Atletic», Bălăbănești, apărătorul formației din Bălăbănești,  înjurând, l-a lovit pe arbitrul Federației Moldovenești de Fotbal Alexandru Gîrneț. Jucătorul a fost eliminat de pe terenul de fotbal. Comisia de competiții și disciplină a ARF Criuleni urmează să analizeze cazul și să amendeze echipa «Atletic», Bălăbănești.

Duminica,16 iulie, pe terenul de fotbal din localitatea Boșcana, s-a disputat meciul retur din cadrul ¼ Cupei de Fotbal a ARF Criuleni între echipa locală și formația din Bălăbănești «Atletic». Amintim, că în meciul tur din 18 iunie, сare s-a disputat pe terenul de fotbal din Bălăbănești, echipele s-au despărțit cu o remiză 1:1.

DSC_2317

Un atac al formației «Nistru», Boșcana

Și iată că formația din Bălăbănești a sosit la Boșcana pentru a juca meciul retur. Arbitrul FMF Alexandru Gîrneț, ajutat de tușierii Andrei Morozan și Eugen Dorojniuc, după ce fotbaliștii ambelor echipe s-au salutat în centrul terenului de fotbal, fluieră începutul competiției sportive. Din primele minute se pornește o confruntare între fotbaliștii locali și cei de la Bălăbănești. Echipa «Nistru» joacă destul de agresiv, încercând să trimită balonul în poarta adversarilor. Din păcate, tehnica de lovituri a mingii în poartă lasă de dorit. Cei de la Bălăbănești se apără bine și nu permit ca atacanții echipei locale să trimită balonul în poartă. Și totuși, la un moment, fundașii echipei «Atletic» comit o greșală în apărare și atacantul Valentin Iacub din aripa stângă a careului trimite balonul pe o curbă înaltă în plasă. Gol – 1:0!

În repriza a doua confruntarea devine și mai dură. Fotbaliștii ambelor echipe comit faulturi, pentru care sunt avertizați de arbitru. La o fază de atac în careul echipei «Nistru», fotbalistul formației din Bălăbănești Mihai Cazac reușește să trimită balonul în poartă – 1:1.

După aceasta pe teren s-a incins o adevărată luptă. Fotbaliștii din Bălăbănești, în unele momente, se enervează și comit faulturi. La un moment arbitrul Alexandru Cîrneț oprește jocul și constată joc dur din partea apărătorului cu numărul 3 pe maiou al echipei din Bălăbănești. Ultimul nu e de acord cu decizia arbitrului și începe a-l înjura necenzurat… pentru ce e avertizat cu un cartonaș galben. După ce jucătorul echipei oaspete se «aprinde» foc și îl lovește în văzul spectatorilor pe arbitru… Referi, pentru acest comportament de huliganizm, îl avertizează cu cartonaș roșu, eliminându-l de pe teren!

După câteva minute meciul a fost reluat. Echipa din Bălăbănești joacă déjà în minoritate. Aproape de sfârșitul meciului același Valentin Iacub mai bate un gol în poarta adversarilor – 2:1! Peste puțin timp răsună fluierul arbitrului, care fixează scorul final 2:1 în favoarea echipei «Nistru», Boșcana, ce–i permite să treacă în semifinale.

DSC_2328

Al doilea balon zboară în plasa  echipei «Atletic», Bălăbănești.

Tot duminică, 16 iulie, s-au disputat alte trei meciuri din cadrul ¼ Cupa ARF Criuleni la fotbal. Echipa FC Slobozia-Dușca a remizat cu formația din Hârtopul Mare «Real Succes» 2:2 și a trecut în etapa următoare. La Onițcani echipa locală a fost învinsă de formația «Olimpic», Pașcani, care tot a trecut în semifinală. La Criuleni echipa locală «Tiras» a remizat 2:2 cu formația din Mășcăuți ” Minerul”. Ultima în baza victoriei (2:0), obținută în meciul de acasă pe 18 iunie, curent, tot a trecut în semifinala Cupei ARF Criuleni.

Duminica, 23 iulie, se vor disputa meciurile etapei a IX-a din cadrul Campionatului raional la fotbal. Cele patru meciuri vor avea loc pe stadioanele din Bălăbănești, Hârtopul Mare, Pașcani și Criuleni. Echipa «Speranța», Cimișeni va fi liberă.

 Valeriu TURTA

Foto de autor

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *