Cifrele continuă să crească. R. Criuleni – 13 cazuri, r. Dubăsari – 2

La ziua de azi, 10 aprilie, au fost înregistrate alte 149 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după ce laboratoarele au procesat 568 de probe investigate, dintre care un caz este de import şi 148 sunt cu transmitere locală.

Bilanţul persoanelor infectate în Republica Moldova a ajuns la 1438. În Transnistria, au fost confirmate încă 17 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. În această regiune au fost înregistrate în total 95 cazuri de COVID-19. Au fost recuperați 56 de cetățeni, înregistrate 29 de decese.

Astăzi, au fost depistate alte 40 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-5, asistenţi medicali-19, felceri-1, farmaciști-1, personal auxiliar-14.  Până la ziua de azi, au fost confirmate 390 cazuri de infectare a personalului medical.

De astăzi, este funcțional Centrul de triaj COVID-19. Echipele de medici realizează trierea persoanelor suspecte, prelevează   probele pentru testare, iar apoi persoanele confirmate cu COVID-19, în dependență de starea de sănătate,  sunt referite către spitalele strategice sau tratament la domiciliu. La ora 17:00, în centrul de la MoldExpo erau internate 13 persoane.

Cetățeni din raionul Criuleni confirmați cu Covid 19, sunt deja 13, primul caz fiind înregistrat pe data de 2 aprilie. În raionul Dubăsari, MSMPS anunță 2 persoane confirmate.

Având în vedere, creșterea numărului de cazuri cu noul coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul a îndemnat populația să se responsabilizeze și să respecte recomandările autorităților.

Info ”EC”

Covid Criuleni 10 aprilie

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *