Canicula îi face pe consilieri mai generoşi

Cea de-a XVIII-a şedinţă extraordinară a Consiliului raional Criuleni de legislatura a  XXIV-a, convocată la 26 mai 2014, a întrunit 28 din cei 33 consilieri raionali aleşi, care au examinat mai multe chestiuni printre care:

  • Cu privire la notificarea de către Oficiul Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat a unor acte administrative ale Consiliului raional Criuleni, adoptate la şedinţa din 28 martie 2014;
  • Cu privire la alocarea unor mijloace financiare;
  • Cu privire la actul de primire-predare a bunurilor către Întreprinderea Municipală „Centrul Stomatologic raional Criuleni”;
  • Cu privire la constituirea unui grup de lucru pentru studierea oportunității înființării unui parc bio-industrial în raionul Criuleni.

La prima chestiune din ordinea de zi, ce vizează abrogarea actelor administrative, considerate de către Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat ilegale, au votat 13 consilieri, pentru menținerea deciziilor respective din 28 martie 2014 – 14 consilieri. În situaţia creată urmează ca Oficiul Teritorial să sesizeze instanța de contencios administrativ în termen de 30 de zile de la data primirii refuzului de abrogare a actelor contestate.

În continuare consilierii au acceptat alocarea sumei de 5 mln. 553,4 mii lei pentru achitarea parţială a lucrărilor efectuate la confecţionarea şi instalarea uşilor şi ferestrelor în clădirile instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raion. Ultimele 2 proiecte de decizii înaintate și examinate au fost aprobate cu votul unanim al consilierilor prezenți în sală.

Înainte de a se despărţi aleşii poporului  au mai decis alocarea sumei de 50 mii lei pentru organizarea festivalului naţional “Nistrule cu apă lină”, organizat odată la doi ani în s. Corjova, 5000 lei – elevei LT “B. Dânga”  Doina Strulea pentru cheltuielile de deplasare în Italia pentru ridicarea unui premiu, 15000 lei – primăriei Criuleni – pentru amenajarea scuarului, alte 45000 lei pentru două persoane, respectiv, din Criuleni şi Oniţcani, care necesită tratament medical.

Informaţia, însă, a fost prezentată prea încurcat astfel încât puțini dintre cei prezenți au înțeles care e suma totală şi cine poate beneficia de ajutoare financiare.

Gh. Motricală

 

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *