…Când foamea dă de-a dreptul

La finele anului trecut Judecătoria Criuleni i-a stabilit lui Petru Ţ., locuitor al s. Cimişeni, pedeapă sub formă de doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 201 prim, alin.2, lit.b, Cod Penal.

În urmă cu câteva luni între acesta şi concubina sa s-a iscat o ceartă, care ulterior a generat în bătaie. Fiind în stare de ebrietate şi supărat foc că nevastă-sa nu i-a gătit de mâncare, acesta i-a aplicat femeii multiple lovituri cu pumnii peste faţă şi cap, după care, cu o rangă metalică găsită la întâmplare, i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea spatelui, astfel cauzându-I vătămări corporale medii sub formă de traumă acută cranio-cerebrală, comoţie cerebrală, multiple plăgi la cap, fractura coastei a 10 pe dreapta ş.a.

Raportând probele întrunite pe marginea acestui caz prima instanţă a dovedit vinovăţia inculpatului, incriminându-i-se infracţiunea echivalentă cu violenţa în familie, adică acţiune intenţionată, manifestată fizic, comise de un membru al familiei asupra unui alt membru al familiei, care a provocat suferinţă fizică sau psihică.

Deşi procurorul a pledat pentru vinovăţia inculpatului Petru Ţ. în săvârşirea infracţiunii ce i se imputează şi a solicitat aplicarea pedepsei în limitele stabilite de lege – trei ani de închisoare cu suspendarea pedepsei pe un termen de trei ani, judecătorul a fost mai indulgent, stabilindu-i un termen de pedeapsă sub formă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu termen de probă de trei ani.

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *