Au luat premii la “Cocoșul de Hurez – pentru copii”

În perioada 1-6 septrmbrie, curent, în orașul Hurez, județul Vâlcea, România, în partea Olteniei, s-a desfășurat ediția a X-a a festivalului Național de Ceramică și I ediție Internațională „Cocoșul de Hurez-pentru copii”, organizat de Clubul Copiilor Horezu și Primăria orașului.

Republica Moldova a fost reprezentată de Daniela Pungă, elevă a gimnaziului din s. Izbiște, raionul Criuleni, însoțită de profesoara de educaţie tehnologică, Lidia Cioban. Copii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani au participat cu multă dibăcie la prelucrarea lutului, țesături-cusături, icoane, ouă încondeiate, broderii, împletituri, bijuterii-podoabe,  etc.

10405329_1172003219483697_4748576200774469634_n

Daniela şi-a demonstrat măiestria la secțiunea broderie și bijuterii, învrednicindu-se de premiul I, trofeul “Cocoșul de Hurez” dar şi cadouri – obiecte din ceramică.

Spre bucuria noastră şi a tuturor participanţilor la festival, în perioada 1-6 septembrie s-au desfășurat și Zilele orașului Horezu. Oaspeții au avut parte de clipe cu adevărat de neuitat: excursii la Satul Olarilor, vizite la mănăstiri, pensiuni turistice, la ceramiști din Horezu, liceul Constantin Brâncoveanu, monumentul C. Brâncoveanu, Parcul central Horezu, ect. Copiii, în special, au fost atraşi în activități distractive, concerte alături de formația “Talisman”, artiști populari din zonă, recitalul de fanfară în parcul central al Primăriei Horezu și au admirat focul de artificii. Am avut de traversat un traseu lung de 1000 km, dar frumos, prin munții Vrancea, Penteleu, Brașoveni, Argeș, Făgărași, pe la Castelul Bran, Poiana Brașov, Pitești.

Lidia Cioban

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *