Au copt checuri şi au serbat ziua de naştere a colegului

La 3 februarie, şase tineri care sunt şi membri ai grupului de autoreprezentanţi, instruiţi al doilea an de către AO “Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin”, au participat la atelierul practic, scopul căruia este cunoaşterea şi aplicarea drepturilor fundamentale.

Tinerii au învăţat ce este dreptul la Igor Mircaopinie şi la exprimare liberă, iar cunoştinţele căpătate le-au aplicat în cadrul unui master-clas, ţinut de către Ann Larrow, voluntară. Ann, care este cetăţean al SUA, i-a învaţat pe tinerii autoreprezentanţi cum se coc checuri după o reţetă populară în ţara sa. Activitatea nu a fost aleasă întâmplător.

Conform celor spuse de Ann, în SUA se respectă obiceiul de a veni în ospeţie la zile de naştere cu preparate dulci, făcute de oaspeţi, pe care le dăruie celui omagiat. Fiindcă unul dintre autoreprezentanţi – Igor Mirca – era omagiatul zilei, finalul activităţii a fost dulce-dulce, şi toţi împreună s-au bucurat pentru aniversarea a 19-a a tânărului.

Checuri delicioase, muncite de ei înşişi, ajutaţi de Ann şi de persoanele de sprijin, au făcut masa de sărbătoare mai caldă şi nimeni nu vroia să se ducă acasă. Câte o porţie de bucurie şi o părticică din dulciuri fiecare autoreprezentant a luat cu sine.

Omagiatul zilei, Igor Mirca, a avut parte de o surpriză frumoasă – foştii colegi de clasă cu care a studiat în liceu, au venit să-l felicite, i-au cântat şi i-au adus daruri. “Cel mai mult m-a bucurat gestul colegilor de la liceu. În general, a fost o zi foarte frumoasă pentru mine şi le mulţumesc tuturor celor, care au depus efort pentru a-mi face o sărbătoare”, a spus Igor, care de câţiva ani, a rămas orfan de ambii părinţi.

reporter “E.C.”

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *