Au completat nomenclatorul situațiilor imprevizibile

În cadrul ultimei ședințe  în plen, consilierii raionului Dubăsari au simplificat și legalizat procedura de acordare a ajutorului persoanelor care vor suporta intervenții chirurgicale costisitoare.

La 19 august cu majoritatea de voturi au fost acceptate unele modificări în Regulamentul privind constituirea şi utilizarea Fondului de rezervă al Consiliului raional Dubăsari, aprobat prin decizia acestuia nr. 03-07 din 25.06.2010. Astfel, la compartimentul II al prezentului Regulament, la p.4, lit.d, după sintagma „Socialmente vulnerabile”a fost inclusă sintagma „Persoanelor care au suportat sau care urmează să suporte tratamente sau intervenţii chirurgicale costisitoare”.

Preşedintele Comisiei raionale pentru situaţii excepţionale  poate executa această prevedere operativ, informând ulterior  Consiliul raional.

Banii din Fondul de Rezervă  sunt destinați pentru gestionarea situațiilor excepționale, imprevizibile și neprevăzute în bugetul de stat. În 2014 fondul de rezervă al Consiliului raional Dubăsari e de cca 250 mii lei, de patru ori mai mic comparativ cu  Fondul  de susţinere socială a populaţiei – 980,6 mii lei, dar mai des solicitat pentru că necesită o singură semnătură.

M. Dorus

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *