Apel public! Funcționarii vor lucra mai bine, fiind supravegheați de tine. Implică-te!

AO „Centrul de Dezbateri Criuleni” și Publicația Periodică Independentă „Est-Curier”, în parteneariat cu Consiliul Raional Criuleni, implementează proiectului „Monitorii civici pentru transparența decizională și prevenirea corupției în raionul Criuleni”.

Proiectul prevede crearea și organizarea activității  unui grup de monitori civici din cel puțin 20 de persoane din diferite localități ale raionului Criuleni.

Invităm consilerii locali, activiști comunitari și membrii ong-urilor locale (inclusiv tineri de la 16 ani) să se implice voluntar în monitorizarea activității funcționarilor publici din Consiliul Raional Criuleni și primariile raionului.

Sarcinile monitorilor civici:

  • studierea opiniei cetățenilor privind calitatea serviciilor publice în raionul Criuleni;
  • studierea gradului de informare a locuitorilor raionului despre activitatea administrației publice locale în domeniul luptei cu corupția;
  • studierea şi aprecierea gradului de acces la informații de interes public și transparență decizională în primăriile raionului;
  • monitorizarea implementării Planului raional anti-corupție.

Cerințe fața de monitori:

  • dorința de a se implica pentru a schimba spre bine stuația din localitate și în raionul Criuleni;
  • deschidere spre comunicare cu cetățenii;
  • imagine pozitivă în comunitate;
  • vîrsta minimă 16 ani;
  • abilități de lucru la computer și în Internet.

Pentru monitorii civici vor fi organizate seminare de instruire, pe parcursul proiectului ei vor lucra împreună cu echipa de implementare a proiectului (Olga Lîsenco, Svetlana Cernov, Grigore Savin, Serghei Lîsenco).

Grație participării în proiect, monitorii civici vor acumula experienţă în controlul activității funcțioanirilor publici și vor obține mai multă încredere din partea cetățenilor.

Persoanele interesate să participe în proiect ne pot comunica în scris despre intenţia lor, la adresa electronică a redacţiei „Est-Curier” contact@estcurier.md, sau prin telefon: 069526012, Serghei Lîsenco, coordonatorul proiectului.

Împreună vom face mai multă ordine în raionul nostru!

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *