Anul acesta, ziua de 1 iunie va fi lucrătoare

Luni, 1 iunie, 2020, nu va fi zi liberă, aşa cum a fost anul trecut. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a emis un comunicat de presă, în care explică de ce Ziua Copiilor este în acest an una lucrătoare: 

“Reieșind din multiplele solicitări privind declararea zilei de 1 iunie, liberă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează, conform prevederilor Codului Muncii, care reprezintă actul normativ de bază ce reglementează raporturile de muncă, ziua de 1 iunie nu este prevăzută ca zi de sărbătoare nelucrătoare.

În anii precedenți, au fost adoptate Hotărâri de Guvern prin care, ziua de 1 iunie era declarată zi de odihnă, cu recuperarea acesteia în una din zilele de sâmbătă.

Menționăm că, salariații din sectorul bugetar urmează să recupereze 22 de zile declarate libere prin Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale  nr. 6 din 26 martie 2020, nr. 14 din 6 aprilie 2020, nr. 17 din 13 aprilie 2020 și nr. 21 din 24 aprilie 2020.

Republica Moldova se află în stare de urgență în sănătate publică prin infecția COVID-19, declarată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, prin Hotărârea nr. 10 din 15 mai 2020.

În acest context, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus și asigurării protecției unei generații sănătoase, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale face apel la familiile cu copii să respecte măsurile de precauție:

• Evitarea spațiilor publice aglomerate;

• Respectarea distanței sociale de cel puțin 1 metru;

• Respectarea igienei respiratorie și etichetei tusei;

• Asigurarea igienei mâinilor”.

Sursa: https://msmps.gov.md/

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *