Adrese noi: Strada Unirii și Piața Demnității Naționale

În luna ianuarie primăria Boșcana a distribuit locatarilor de pe strada principală a comunei plăcile cu adresa poştală – “strada Unirii”. Astfel, după 25 de ani, a fost schimbată vechea denumire, ”V.I.Lenin”, a străzii principale. 

str. Unirii

Autorul imaginii: Anatolie Vîntu

Conform planului grafic elaborat de primar în primăvara anului trecut, la prima etapă, vor fi înmatriculate pe strada Unirii (situată pe traseul republican Chişinău-Criuleni)  125 imobile, dintre care 110 – cu destinaţie locativă şi 15 – cu destinaţie nelocativă (unităţile comerciale, staţia PECO, localul de ceremonii, oficiul medical, sediul fostei cârmuiri a gospodăriei agricole, ş.a.).

Adiacent străzii Unirii este amplasată “Piaţa Demnităţii Naţionale” (scuarul Casei de cultură) cu 4 numere: nr.1 – Primăria comunei Boşcana, nr.2 – Grădiniţa de copii “Alunelul”, nr.3 – Casa de cultură şi nr.4 – Liceul teoretic. În totalitate a fost înmatriculat până în prezent satul Mărdăreuca unde nu a existat vreodată un nomenclator al străzilor.

Primarul Anatolie Vîntu spune că  după repartizarea plăcilor cu noua denumire, se preconizează iluminarea până la capăt a străzii principale şi amplasarea indcatoarelor rutiere cu denumirile străzilor ce derivă de la strada Unirii (circa 20 indicatoare), pentru a uşura munca taximetriştilor, pompierilor, poliţiei, medicilor de la urgenţă ş.a. – Aşa vom construi o comună europeană – declară edilul, care tinde să transforme Boșcana într-o comună adecvată standartelor europene, și a fixat printre priorități și reparația drumului de acces spre noul cartier locativ, care include 37 loturi de casă, atribuite pe parcursul anilor 2011-2014.

E. Alexei

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *