Actorii de pe băncile școlii

Pe parcursul lunii martie, în Liceul Teoretic Mălăiești s-a desfășurat proiectul  ”Promovarea Uniunii Europene în școli”. Acest proiect a cuprins mai multe activități ce au avut drept scop familiarizarea elevilor cu conceptul de constituire a Uniunii Europene și promovarea valorilor europene.

Una dintre cele mai memorabile activități ”Poveste Europeană” s-a desfășurat în ultima săptămînă a proiectului. Elevii claselor I-XII au avut de înscenat câte o poveste. Atât micuții, cât și absolvenții, s-au descurcat de minune la acest capitol. Atitudinea a fost destul de  serioasă față de însărcinarea ce le-a fost propusă iar decorul, costumația și actorii din scenă au fost la înălțime. Cu toate că erau stăpâniţi de emoții, elevii  au reușit să transmită  spectatorilor  mesajul și morala ascunsă în poveste, lăsând acolo, în scenă, câte o părticică din sine. Nu au lipsit nici improvizațiile, care au umplut  sala de haz și voie bună, iar cântecele și dansurile au ridicat dispoziția spectatorilor și i-au făcut mai îngăduitori față de artiștii începători din scenă. Printre poveștile preferate ale elevilor au fost:  „Alba ca Zăpada și cei şapte Pitici”, ”Cenușăreasa”, ”Scufița Roșie”, dar și poveștile românești – ”Soacra cu trei nurori” ,”Punguța cu doi bani” și ”Ivan Turbincă”.              150776_828368770550971_9180240862714735785_n

Profesorii și spectatorii  ce au asistat la sărbătoare au rămas încântați de elevii din scenă, iar poveștile binecunoscute din copilărie i-au făcut să se simtă în perioada cea mai frumoasă din viață lor, făcându-i puțin melancolici. Spre final cuvânt a luat domnul director Nicolae Morari, care a vorbit despre emoțiile ce i-au fost transmise din scenă și i-a mulțumit pentru un asemenea spectacol, menționând că cei mai frumoși și talentați elevi sânt la Mălăiești!

V. Temciuc

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *