A demarat Campionatul raional la Fotbal

Duminica trecută, 16 iunie, a demarat Campionatul raionului Criuleni la Fotbal. În primele meciuri fotbaliștii amatori au marcat 26 goluri.

DSC_5252

 

După cum a declarat pentru «Est – Curier» Vladimir Guzun, specialist responsabil de sport în cadrul Consiliului Raional Criuleni, anul acesta s-au înregistrat doar opt echipe de amatori de fotbal din localitățile raionului. Primăriile satelor Slobozia-Dușca și Porumbeni au decis să nu participe în Campionatul din acest an.

Competițiile au început duminica trecută în patru localități ale raionului. La Zăicana meciul a pornit la ora 16.00. Echipa locală «Victoria» a jucat cu formația «Speranța», Cimișeni, deținătoarea Cupei Asociației Raionale de Fotbal la mini-fotbal din aprilie anul curent. Apropo, echipa «Speranța», pe 31 martie, curent, a câștigat și «Cupa primăriei Boșcana». Noul antrenor al cimișenenilor Alexandru Scutelnic a adunat o nouă echipă de fotbaliști, care în comparație cu anii precedenți joacă mai disciplinat pe teren, marcând multe goluri.

DSC_5257

Meciul de duminică pe stadionul din Zăicana a fost arbitrat de tinerii arbitri ai Federației Moldovenești de Fotbal, Vasile Berladean la centru, ajutat de tușierii Ruslan Bardan și Victor Gorenco. Din primele minute a primei reprize, fotbaliștii din Cimișeni, îmbrăcați în formă sportivă de culoare oranj, au pornit un val de atacuri spre poarta echipei localnice. Temperatura aerului era de +32 grade. După 20 minute arbitru oprește partida, invitând fotbaliștii ambelor echipe la o pauză de apă. După ce băieții s-au mai răcorit, meciul a continuat. Jocul era pe alocuri dur și arbitrul avertiza fotbaliștii cu cartonașe galbene. Cu două minute până la sfârșitul primei reprize atacantul de vârf al echipei «Speranța», сu numărul 11 pe maiou, Andrei Punga deschide scorul – 1:0.

În repriza a doua, meciul s-a desfășurat cu multe atacuri spre ambele porți. Același atacant Andrei Punga mai bate un gol în poarta zăicanenilor – 2:0. Fotbaliștii localnici reușesc și ei să marcheze un gol. Gheorghe Cotruță schimpă scorul – 1:2. Mai mult fotbaliștii echipei «Victoria» nu au reușit să marcheze. Iar băieții din Cimișeni au continuat atacurile spre poarta apărată de Ion Salapem. La un moment fundașii din Zăicana încalcă regulile în careul porții. Arbitrul, care se afla aproape de incident, momentan a arătat spre punctul de var – penalty! De balon s-a apropiat  Andrei Punga. A urmat o lovitură puternică și precisă – 3:1. În ambele echipe se produc schimbări de jucători. Spre finele meciului echipa din Cimișeni bate un corner. Balonul zboară spre bara îndepărtată și în învălmășeală cineva din fundași trimite balonul… în propria poartă – 4:1. A răsunat fluierul arbitrului, care constata victoria echipei «Speranța», Cimișeni.

DSC_5271

La Onițcani echipa locală cu greu a câștigat de la formația «Atletic», Bălăbănești, cu scorul de 2:1. Echipa Olimpic, Pașcani, a învins fotbaliștii amatori «Minerul», Mașcauți сu 6:3. Pe stadionul din Criuleni echipa localnică s-a distrat în meciul cu «Nistru», Boșcana, obținând  o victorie cu 8:1.

Duminică, 23 iunie, se vor disputa meciurile etapei a II-a din Campionatul raional.

Valeriu TURTA

 

Echipa de fotbal «Speranța», Cimișeni (sus);

Echipa de fotbal «Victoria», Zaicana; (jos)

Secvențe de fotbal pe stadionul din Zăicana.

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *