A cucerit aurul la Minsk

La 20 decembrie 2013 în or. Minsk, Republica Belarusi, a avut loc meciul celor şase selecţionate de veterani la atletica uşoară (Rusia, Belarusi, Ucraina, Tatarstan, Moscova şi Sankt Petersburg), competiţie organizată anual de către Federaţia de Atletică uşoară a Republicii Belarusi în colaborare cu Comitetul Veteranilor Federaţiei Ruse şi Federaţiei veteranilor sportului, în conformitate cu planul calendaristic pe anul 2013.

Competiţiile s-au desfăşurat în sala polivalentă a Centrului olimpic republican din or. Minsk, între bărbaţi şi femei, la 9 probe şi anume: alergări la 60 m, 200 m, 800 m, 3000 m, mersul sportiv la 3000 m, sărituri în lungime, tripla săritură, aruncarea greutăţii.

Pentru prima dată la aceste competiţii a participat şi reprezentantul Republicii Moldova, Nicolae Buza, locuitor al or. Criuleni, care a ocupat primul loc la categoria de vârstă 65-69 ani, fiind decorat cu medalia de aur, diplomă de gr. I şi cadou de preţ.

În timpul de faţă veteranul sportului continuă antrenamentele pentru a reprezenta R. Moldova la Campionatele Europei, preconizate pentru lunile martie şi mai, 2014, în oraşele Budapesta (Ungaria) şi Izmir (Turcia).

Gh. Motricală

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *