1378 de copii au posibilitatea să se odihnească la tabere

Dreptul de a organiza în vara curentă odihna de vară a copiilor din raionul Criuleni în tabere a fost disputat de cinci agenţi economici. După cum ne-a informat Vladimir Soltanici, şeful DE Criuleni, banii alocaţi în sumă de cca 1 mln 900 mii lei au fost licitaţi între gestionarii taberelor „Cuşmărica” din Răculeşti, „CristianO” din Slobozia Duşca, „Zâmbetul” din Vadul lui Vodă, „Camping”, Vadul lui Vodă, şi „La PopaS” din Molovata Nouă, Dubăsari. Preţul biletelor propus de către operatori a variat între 1350 şi 1420 de lei. Important a fost criteriul „cel mai mic preţ”, dar şi raţia calorică zilnică, care nu trebuia să fie mai mică de 3500 kkal. Acest fapt a fost scăpat din vedere de către un operator „Camping”, care, deşi a propus preţul de 1398 de lei, nu a fost selectat din cauza numărului mai mic de calorii calculat per copil.

image-01

Imagine: www.army.md

Astfel, 1378 de foi de odihnă la tabere au fost repartizate între „Cuşmărica”, „CristianO” şi „Zîmbetul”. Părinţii achită 280 de lei, ceea ce constituie 20% din costul sejurului, iar 150 de copii din familii vulnerabile se vor odihni gratuit.

Potrivit lui Victor Gheciu, director al Centrului de Creaţie şi Agrement al Elevilor din Criuleni, din data de 6 iunie, şi-a deschis atelierele şi tabăra „Art-Ed”, care oferă copiilor nu doar odihnă activă în sânul naturii, ci şi posibilitatea de a se delecta şi  căpăta abilităţi noi în cadrul atelierelor de creaţie: dans modern, studio muzical, studio teatral, împletitul din pănuşi, cusutul cu biser sau arta plastică.  „Art-Ed” durează 10 zile, în acest scop la „Cuşmărica”, Răculeşti, au procurat bilete de odihnă 100 de copii.

S. Cernov

Comments

comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *